ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
ETEN EN DRINKEN IJSLAND

Veel IJslandse gerechten worden bereid met vis en lamsvlees. Vis wordt doorgaans gerookt, gedroogd, gekookt of gebakken (met kaas en zure room). Populaire vissoorten zijn schelvis, schol, zalm, forel, garnalen en kabeljauw.

Lamsvlees wordt geroosterd of gerookt gegeten. De nationale specialiteit is hangikjöt, een gerecht van gerookt en gekookt lamsvlees. Dergelijke gerechten worden doorgaans geserveerd met heerlijke in de schil gekookte aardappeltjes.

IJsland heeft verder een aantal uitstekende zuivelgerechten te bieden. Een van de meest populaire gerechten is skyr, een yoghurt van afgeroomde melk geserveerd met room en bosbessen. Een ander gerecht is súrmjólk, een magere yoghurt met bruine suiker.

Vergeet tijdens uw bezoek aan IJsland niet om te proeven van de overheerlijke pannenkoeken met slagroom en rabarberjam.

Het traditionele IJslandse ontbijt is een lichte maaltijd en bestaat meestal uit súrmjólk (yoghurt), ontbijtgranen, brood en kaas of vlees en haring en als drank thee of koffie. De lunch omvat meestal net iets meer dan het ontbijt en wordt vaak opgediend met soep. Het avondeten is vrijwel altijd een familieaangelegenheid. Men nuttigt tijdens deze maaltijd vaak soep, gevolgd door een vis- of lamsgerecht.

Koffie is een nationaal begrip in IJsland. Even bijkletsen met vrienden of collega’s zonder een heerlijke kop koffie is ondenkbaar voor de IJslander. Het komt zelfs voor dat u in een restaurant of cafeetje bij een bestelling van een kop koffie gratis een tweede krijgt ingeschonken.
De nationale specialiteit van IJsland is hangikjöt
IJsland is omringd door de zee, er wordt dan ook veel vis gegeten

ad_200x200