ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
BLUE LAGOON

De ‘Blue Lagoon’ is een ongelofelijk mooi gebied dat zich in het hart van een lava veld bevindt. Het is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater. De lagune is voor toeristen vooral bekend als een luxueuze, geothermisch verwarmde spa, die zich heel handig vlakbij het vliegveld van IJsland bevindt. Het water in de spa is afkomstig uit diepe gaten, die zich op wel 2000 m diepte bevinden. Dit heilzame, warme bronwater wordt gebruikt om de spa te vullen. Het hete water wordt eveneens gebruikt om de nabijgelegen, milieuvriendelijke krachtcentrale van warmte-energie te voorzien. Deze plek heeft misschien wel bijna het meest bijzondere water op Aarde. De kleur van het water wordt regelmatig vergeleken met die van de welbekende, helderblauwe sportdrankjes. Het water is er overigens allesbehalve koud en heeft op de plekken waar gezwommen mag worden een gemiddelde temperatuur van 40 graden Celsius. Volgens de IJslanders heeft het mineraalwater een heilzame werking.

Paradijs op Aarde

De Blue Lagoon lijkt op het eerste oog op een IJslands natuurverschijnsel, maar schijn bedriegt. Het is namelijk gemaakt door de IJslanders zelf. De Svartsengi krachtcentrale pompt geothermisch water omhoog van diep onder de grond en zorgt zo voor heerlijk heet water. Het opgepompte water wordt in eerste instantie gebruikt voor de opwekking van warmte en elektriciteit. De restwarmte wordt gebruikt om de Blue Lagoon te verwarmen. De Blue Lagoon werd geopend in 1991 en was in die tijd een razend populaire toeristische attractie. Ieder jaar werd de locatie bezocht door maar liefst 400.000 toeristen. Het idee voor de lagune ontstond toen de bedenkers zich realiseerden dat het hete water ideaal was voor een spa of zwembad. De kleur van het water is blauwig van kleur en lijkt lichtgevend. De neonachtige kleur ontstaat door de hoge temperatuur, waardoor mineralen en sulfer in het water opgewarmd worden. Zwemmend in de lagune voelt u goed hoe de temperatuur van het water op elke plek anders is. De temperatuur varieert van koud tot heel erg warm. Hierdoor voelt het water overal anders aan, met overal heerlijke plekjes om even heerlijk tot rust te komen. Het bad heeft ook zitranden waar u lekker kunt relaxen, en kleine grotten voor diegenen die wat privacy wensen. Kortom, de perfecte plek om uw vakantietijd in IJsland door te brengen. Het stomende water van de lagune heeft in samenstelling veel gemeen met de nabijgelegen lavaformatie. Het warme water is namelijk rijk aan mineralen zoals silica en sulfer, en daarmee heilzaam voor mensen met huidproblemen.

Geografische locatie

De Blue Lagoon ligt in een lava veld bij Grindvik, op het schiereiland Reykjanes. Reykjanes is het zuidwestelijke deel van IJsland. Het bevindt zich op 13 km afstand van Keflavik International Airport en op 39 km van de hoofdstad van het land, Reykjavik. Hierdoor is de locatie zeer goed bereikbaar voor toeristen. Vanuit de stad kunt u gratis met een jeep of bus naar de Blue Lagoon. Houd er rekening mee dat IJsland strikte hygiëneregels hanteert. Badgasten dienen daarom altijd verplicht zonder badkleding te douchen in de gemeenschappelijke doucheruimte. De kenmerken van de vulkanische activiteit in het gebied, waaronder, lavavelden, lavagrotten en heetwaterbronnen kunt u op verschillende plekken in dit gebied tegenkomen. Het is een fascinerende omgeving die een geweldige ervaring biedt aan bezoekers. Geniet van alle comfort en een heerlijke nachtrust in de prachtige accommodaties en faciliteiten voor een perfecte vakantie.

Pittoresk landschap

De spa heeft een uniek ontwerp waardoor het volledig in harmonie is met de natuurlijke door lava en warmtebronnen gevormde omgeving. De watervallen hier zijn eveneens aangelegd door de mens en iedereen die eronder staat, wordt getrakteerd op een heerlijke, stevige massage. Kom hier tot uzelf en voel uzelf energieker dan ooit. Het is een typische, buitengewoon ontspannen, IJslandse ervaring, met op de achtergrond de adembenemende, pittoreske locatie en een heerlijke rustgevende sfeer.
Relaxen in de thermische baden van de Blue Lagoon

ad_200x200

Advertentie
Badmeester bij de Blue Lagoon
Overzicht van de warme baden