ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
HORNSTRANDIR

Hornstrandir is schiereiland dat in het noordoosten van IJsland is gelegen. Het bevindt zich in de Westfjorden, ten noorden van Jökulfirðir en ten noordwesten van de Drangajökull.

Een reis naar het natuurpark van Hornstrandir is alsof u een andere wereld bezoekt. Het is er waanzinnig mooi en ontzettend vredig. Deze verafgelegen uithoek van IJsland is onbewoond en kan alleen te voet of per boot bereikt worden.

Het natuurpark is ideaal voor hikers die graag het prachtige en vrijwel ongerepte landschap willen ontdekken. Sommige mensen komen hier om het solitaire bestaan en de eenzaamheid van het gebied te ervaren. De natuur is hier wonderschoon, met zee kliffen die imposant boven het land uittorenen en diepe fjorden die een wig drijven tussen de in de laatste ijstijd ontstane basaltbergkammen en gletsjers.

Hælavík en Hornvík zijn twee van de grootste vogelkliffen in Europa. Men vindt hier ongeveer 50 verschillende soorten zeevogels, waaronder de zeekoet, alk, papegaaiduiker, drieteenmeeuw en de noordse stormvogel. Het natuurgebied van Hornstrandir is ook het thuis van de elegante poolvos. De poolvos is het enige landzoogdier dat van nature in IJsland voorkomt.

De zomerperiode levert vaak magische taferelen op, met 24 uur per dag zonlicht, een groengekleurde zomertoendra en een weelde aan wilde bloemen. Hornstrandir heeft een betoverende landschap en is een plek die u in de toekomst ongetwijfeld nog een tweede, of misschien wel een derde keer zult willen bezoeken!
De poolvos, het enige landzoogdier in IJsland

ad_200x200

Advertentie
Verlaten tractor in Fljotavik, Hornstrandir