ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
MYVATN

Myvatn (IJslandse naam: Mývatn) is het op vier na grootste meer van IJsland en van oudsher een belangrijke toeristische trekpleister. Het meer van Myvatn is al een lange tijd een populaire plek om te bezichtigen, bewonderen en ontdekken. Het meer is erg mooi en groot, met een oppervlakte van ongeveer 37 km2 en aan de kust talloze kleine beekjes. In het meer bevinden zich eveneens vijftig eilandjes. Het Myvatn-meer is erg ondiep. Hierdoor reikt het zonlicht helemaal tot aan de bodem van het water. Het feit dat Myvatn zich in de meest zonnige regio van IJsland bevindt, maakt het meer rijk aan voedingstoffen. Hierdoor is het water hier erg vruchtbaar. Toeristen kijken dan ook hun ogen uit bij het prachtige meer, dat overigens ook heel beroemd is vanwege de vele vogelsoorten die er leven. Het gebied rondom het meer biedt namelijk de ideale verblijfplek voor eenden en andere watervogels. In de zomer vindt u hier meer eenden dan waar ook ter wereld.

Mooi meer

Het Myvatn meer is een gebied dat wettelijk beschermd is door de regering in IJsland. Het komt voor op een internationale lijst van waterrijke gebieden die een belangrijke functie vervullen voor de samenleving en algehele natuur. De imposante omgeving van het meer is geschapen en vormgegeven door vulkanen en kraters. Veel van de landschappen zijn schitterend om te zien, zoals bijvoorbeeld de vulkanische kraters in Krafla, Hverfjall, Ludentsborgir en Prengslaborgir. Aan de kust van het meer, bij Skutustadir, ligt een schijnvulkaan, welke tegenwoordig een nationaal monument is. Op de noordelijke helling van de Krafka-vulkaan vindt u de explosiekrater van Viti, met een diameter van ongeveer 300 m. In de omgeving vindt men geothermisch water, wat een indicatie is dat er zich een vulkaan in de buurt bevindt. Het hete water is men van plan te gebruiken voor het opwekken van energie bij Krafla.

Fantastisch dorp

Het Myvatn-district kent heel veel boerderijen. Toeristen kunnen hier proeven van de gastvrijheid van het dorpje Reykjalhid. Het stadje heeft uitstekende accommodaties beschikbaar, daar het toerisme een erg belangrijk rol speelt in de lokale economie. De Natuurlijke Baden van Myvatn zijn fantastisch, en bieden de bezoekers de mogelijkheid om helemaal tot rust en ontspanning te komen na een lange reis door de IJslandse landschappen, met op de achtergrond een prachtige, kleurrijke omgeving. U vindt dit prachtige natuurgebied op circa 8 km afstand van Reykjalhid, een gebied dat omgeven wordt door laagvelden, rotspilaren, mythische grotten en mysterieuze kraters. Een bezoek aan het Myvatn-meer laat een blijvende indruk achter op al zijn bezoekers. De natuurlijke schoonheid van het Myvatn-meer is erg bijzonder om te zien en straalt voor de bezoekers een bepaalde grandeur uit. U beleeft hier dan ook ongetwijfeld talloze onvergetelijke momenten. Er vertrekken georganiseerde tochten naar het meer toe, zodat u als toerist kennis kunt maken met hiken, paardrijden en zalmvissen op de rivier Laxa. Het imposante uitzicht over het meer transformeert deze plek in een magisch paradijs op Aarde. De ideale plek om een fantastische vakantie in IJsland te beleven, in de nabijheid van een schilderachtig natuurlandschap.
Lava formaties

ad_200x200

Advertentie
Bubbelend modder en gescheurde grond in Hverir, vlakbij Myvatn
Een geothermisch zwembad in Myvatn