ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
SNAEFELLSNES

Snaefellsnes(IJslandse naam: Snæfellsnes) is een schiereiland ten westen van Borgarfjörður in het westen van IJsland.

U vindt er welig begroeide fjorden, vulkanische pieken, imponerende zee kliffen, watervallen, prachtig mooie, gouden stranden en een glinsterende ijskap. Dat is wat u te wachten staat bij een bezoek aan IJslands jongste nationale park, een divers en fascinerend landschap op het schiereiland Snaefellsnes.

Het gebied staat bekend als een ‘miniatuur-IJsland’ omdat het vele, typisch IJslandse natuurwonderen herbergt, waaronder de Snæfellsjökull-vulkaan. Deze vulkaan is een van de nationale symbolen van IJsland en is maar liefst 1446 m hoog. Het is de hoogste berg op het schiereiland en heeft een zogenaamde ‘jökull’ aan de top. ‘Jökull’ is IJslands voor ‘gletsjer’. Op heldere dagen is de vulkaan vanuit Reykjavik waar te nemen, over een afstand van maar liefst 120 km.

Het gebied van Snaefellsnes werd vereeuwigd in het avonturiersboek ‘Naar het middelpunt der aarde’, van Jules Verne. Tegenwoordig is het gebied echter stukken beter begaanbaar dan het voor de avonturiers in het verhaal van Verne was. De goede wegen en vele bussen die erheen gaan, zorgen ervoor dat Snaefellsnes vanuit Reykjavik prima bereikbaar is. Het is dus ideaal voor diegenen die graag even iets anders willen. De omgeving hier is overigens een greep uit het prachtigste natuurschoon dat IJsland te bieden heeft, en dat alles in een zeer compacte regio.

De meeste inwoners van Snaefellsnes wonen aan de ruige en onherbergzame noordkust. Het nationale park dat men hier opgericht heeft, is ervoor bedoeld om het westelijke uiteinde van het schiereiland te beschermen. Voor bezoekers is het handig om te weten dat het gebied regelmatig flink blootgesteld wordt aan natte weersomstandigheden. Zorg er dus voor dat u regenkleding meeneemt als u hier een activiteit in de buitenlucht heeft gepland.
Kirkjufellsfoss waterval op het Snaefellsnes schiereiland
De gouden stranden van Snaefellsnes
Luchtfoto van een gletsjer

ad_200x200