ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
DE WESTFJORDEN

De Westfjorden zijn gelegen in het westelijke uiteinde van IJsland, aan de Noord-Atlantische Oceaan. De omgeving hier herbergt IJslands meest spectaculaire gebieden. De Westfjorden zijn dunbevolkt, overweldigend ruig en geïsoleerd door de afgelegen ligging en beperkte bereikbaarheid via de weg. Het is simpelweg de grote droom van alle avonturiers onder ons. Tijdens een wandeling door het landschap voelt u zich nederig, met indrukwekkende bergen en stille fjorden die wel eindeloos diep lijken. De kronkelende kustlijn kent enkele kleine vissersdorpjes, die zich vastklampen aan een traditionele levensstijl.

In het noorden ligt de onbewoonde wildernis, de regio Hornstrandir. Het gebied herbergt de 176 km2 beslaande Drangajökull (925 m). Het is de laatste, overgebleven ijskap in de regio. In de jaren 50 werd Hornstrandir verlaten door de laatste inwoners. Tegenwoordig is het echter een van IJslands best bekende hiking bestemmingen. Zuidelijk hiervan ligt de grootste stad van het gebied, Ísafjörður. Het is een vriendelijke, mini-metropolis en ideaal voor toeristen die nog even voorraden in willen slaan voordat ze op pad gaan richting de kleinere dorpjes aan de kust.

De bevolking van deze dorpjes wordt vaak beschreven als bescheiden, vastberaden en trouw aan traditie. Toch hebben deze kleinere gemeenschappen sinds een aantal jaar te kampen met een flinke afname in de bevolkingsgroei. Jongeren trekken regelmatig naar de grotere steden toe en zijn steeds minder bereid om in de belangrijke toeristensector van het stadje te werken. Nog verder zuidelijk vindt u een gebied waar prachtige vogels zoals de puffin de kliffen van Látrabjarg bevolken. Hier breken de golven hard op de goudkleurige stranden van Breiðavík, en vechten rotsige inhammen en steile pieken elke keer weer voor uw aandacht.

Gun uzelf ruim de tijd tijdens een reis door de Westfjorden. De wegen slingeren er heen en weer langs met de fjorden mee, en de bergpassen zijn vaak niet geasfalteerd, met gigantische kuilen in het wegdek. Soms lijkt het alsof er geen eind aan de weg komt, maar het landschap is niettemin nooit minder dan adembenemend. Al met al een geweldige plek om te bezoeken tijdens uw reis door IJsland.
Machtige fjorden rijzen op uit de zee

ad_200x200

Advertentie
Een verlaten vissersboot op de Westfjorden
De Dynjandi waterval in de Westfjorden