ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
KEFLAVIK

De betekenis van Keflavik (IJslands: Keflavík) is drijfhout-baai en de stad is gelegen in het zuidwesten van IJsland, er wonen ongeveer 14000 mensen. Keflavik is vooral bekend omdat hier de belangrijkste internationale luchthaven van IJsland ligt, het ligt dan ook niet ver van de hoofdstad, Reykjavik.

De meest populaire toeristische activiteit in Keflavik is walvissen spotten, er vertrekken dagelijks tours vanuit de haven. U kunt niet alleen walvissen zien op deze trip maar ook veel soorten vogels en dolfijnen, hierdoor is het een perfect dagje uit.

Keflavik airport

Keflavik International Airport (IJslands: Keflavíkurflugvöllur) ook wel Reykjavík-Keflavík Airport genoemd is het grootste vliegveld van IJsland. Het ligt zo’n 50 km bij Reykjavik vandaan. Het vliegveld heeft 2 landingsbanen en de meeste internationale vluchten landen en vertrekken hier. De 2 grootste maatschappijen die hier hun basis hebben zijn Iceland Air en WOW air.

Iceland Air vliegt zo’n 6 keer per week tussen Amsterdam en Keflavik en de vliegtijd bedraagt ongeveer 3 uur, let ook op het tijdsverschil dat u heeft.
Het moderne vliegveld van Keflavik

ad_200x200