ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
STYKKISHOLMUR

Het stadje Stykkisholmur (IJslands: Stykkishólmur) wordt vaak de hoofdstad van Snaefellsnes genoemd. Het dorp heeft erg zijn best gedaan om alle oude bezienswaardigheden en huisjes te renoveren. De meeste hiervan werden aan het eind van de 19de en begin 20ste eeuw gebouwd door de Deense koopmannen en handelaren en zijn nu in oorspronkelijke staat hersteld.

Het Noorse Huis is op dezelfde manier gerestaureerd en doet tegenwoordig dienst als het lokale volksmuseum. In de baai ten noorden van Stykkisholmur bevinden zich bijna 2700 kleine eilandjes. Aan boord van de populaire cruises kan men de ongebruikelijke rotsformaties bezichtigen, de prachtige vogelkoloniën bewonderen, mosselen proeven, walvissen bekijken en lekker meedeinen op de spectaculaire getijdenstromen.

In 1935 arriveerde de nonnenorde van het Sint Franciscus hier en bouwden een katholieke kerk en een klooster in Stykkisholmur. Later werden er een hospitaal en een drukkerij bijgebouwd. In 2009 waren er slechts vier Franciscusnonnen over. De nonnen van Sint Maria namen de kloostergemeenschap het jaar daarop over.

Het stadje heeft goede hotels, pensions en kampeerterreinen. In de restaurants staat een uitstekende, internationale cuisine op het menu. Op de nabije meren en rivieren kunt u bovendien goed forel- en zalmvissen. De afstand tussen Stykkisholmur en Reykjavik is 173 km.
De moderne witte kerk van Stykkisholmur

ad_200x200