ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
WALVISSEN SPOTTEN

Het spotten van walvissen in IJsland kan echt een geweldige ervaring zijn. De eerste keer dat u deze prachtdieren in het echt ziet, zult u niet meer vergeten! In de wateren van de Noord-Atlantische Oceaan heeft u de kans om de vele walvissoorten te zien. Van klein naar groot zijn dit de: Noordelijke Butskop, Potvis, Griend, Orca, Bruinvis, Bultrug, Dwergvinvis, Gewone Vinvis, Noorse Vinvis, Witte Dolfijn, Grijze Walvis, Brydewalvis en de Blauwe Vinvis…. wauw! Orka’s komen ook voor in dit gebied. Sterker nog, de beroemde walvis Keiko, beter bekend als Willy (uit de film Free Willy), werd geboren en gevangen in IJslandse wateren.

De prachtig heldere, koude, blauwe wateren van de Noord-Atlantische Oceaan wemelen van de walvissen vanwege de grote hoeveelheid voedsel die er aanwezig is. De walvissen trekken naar het noorden om extra voedsel naar binnen te krijgen. Daarna zwemmen ze richting warmere wateren om te paren en jongen te baren. Het bekijken van walvissen is een must voor iedereen die deze wonderlijke dieren eens een keer in actie wil zien. Het walvisseizoen loopt van mei tot en met september, met af en toe een bezichtiging in de winter.

Het bezichtigen van walvissen groeit in IJsland gestaag, hoewel dit niet vergelijkbaar is met andere landen. Dat wil echter niet zeggen dat er minder walvissen te zien zijn of dat deze prachtige en reusachtige dieren minder mooi zijn in IJsland. Bovendien heeft u in IJsland het voordeel dat u niet omver gelopen wordt door hordes toeristen. Geniet al varend op de prachtige wateren ook van de zeevogels, zeehonden en andere waterdieren.

Husavík, in het noorden van IJsland, is bij uitstek de plek in IJsland van waaruit veel tours en cruises vertrekken. Húsavík wordt daarom vaak ook de ‘Whale watching capital of Europe’ genoemd. De IJslandse hoofdstad, Reykjavik, biedt echter ook geweldige walvistours aan. Walvistochten in IJsland

Artic Adventures

+354-562-7000 - www.adventure.is/Iceland/whalewatching – biedt warme drankjes, soep en beschutte zitplaatsen. De tochten duren tussen de twee- en drieënhalf uur, afhankelijk van het aantal walvissen dat u kunt spotten.

Voor extra comfort en warmte beschikken we aan boord over speciale pakken om u warm te houden. We raden u echter aan om voor de tocht uw warmste kleding te dragen: muts, sjaal, handschoenen, etc.

North Sailing

+354-464-7272 www.northsailing.is / info@northsailing.is - de eerste die walvistochten volgens programma aanbiedt. Tochten van drieënhalf uur, inclusief een kleine versnapering.

De IJslandse eikenhouten, dubbel gaffel getuigde schoener van North Sailing is enig in zijn soort in IJsland. Het prijswinnende familiebedrijf biedt met dit prachtige schip vanuit de haven van Húsavík, in het noorden van IJsland, walvistochten aan van midden april tot en met eind oktober.
De staart van een bultrugwalvis

ad_200x200

Advertentie
Húsavík is de walvis hoofdstad van Europa
Een groepje bultrugwalvissen in de IJslandse zee