ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
DYNJANDI

De meest prachtige waterval van IJsland, ook bekend als Fjallfoss, ligt in het Westelijke fjordengebied in het noordwesten van IJsland. De waterval bestaat als het ware uit meerdere kleinere watervallen die een totale hoogte 100 m hebben. Direct daaronder vindt u nog vijf andere watervallen, elk met een eigen karakter. Het beste uitzicht op het waterspektakel heeft u aan de zeekust. ‘’Dynjandi” betekent overigens ‘’donderend” in het IJslands.

Voor toeristen zijn er uitstekende faciliteiten aanwezig. Dat is opmerkelijk aangezien de weg ernaartoe zich hoofdzakelijk leent voor jeeps en terreinwagens. Het is niettemin niet ongebruikelijk dat touringcars hier ook stoppen. De waterval is dus populair en ondanks de afgelegen locatie verrassend drukbezocht.

Route

Op de plek waar de veerpont vanuit Stykkisholmúr in het noorden aanmeert, neemt u met de auto route 610, waarna u na 500 m linksaf route 60 neemt. Volg deze route over een afstand van 30 km. Route 60 is onverhard, maar heel goed begaanbaar voor personenauto’s met een kleine bodemvrijheid. Uiteindelijk slaat u nog een keer linksaf bij een kruising die voorzien is van bewegwijzering. Na 760 m komt u aan bij de grote bezoekersparkeerplaats van Dynjandi.
Dynjandi ook bekend als Fjallfoss

ad_200x200