ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
HRAUNFOSSAR

De Hraunfossar (betekenis: lava-watervallen) in Borgarfjörður behoort tot één van de mooiste watervallen in IJsland. De watervallen zijn 1 km breed en bestaan uit talloze bronnen met prachtig helder water die van onder de rand van het lava veld Hallmundarhraun opwellen. Het water stroomt de watervallen in en bereikt via stroomversnellingen de gletsjerrivier Hvítá. Er is een voetgangersbrug over de rivier waar u een prachtig uitzicht heeft op beide watervallen.

Het water van de waterval ontspringt uit de Hallmundarhraun. Dit lavaveld bestaat uit het zogeheten kussenlava, waarvan men vermoedt dat het zich in 800 na Christus gevormd heeft. Dit was kort nadat de Vikingen hun eerste nederzettingen bouwden op IJsland. Het is vernoemd naar Hallmundur, die volgens de Grettis Saga in dit gebied leefde. Het gebied is een nationaal monument en beschermd verklaard. Als u iets verder rijdt, komt u bij Húsafell terecht. Dit is een populaire camping onder veel IJslanders.

Hoe kom ik er?

Neem vanuit Reykjavik ringweg 1. Sla net voordat u de brug richting Borgarfjörður tegenkomt rechtsaf de 53 op. Blijf op de 52 rijden. Deze verandert na een tijd in de 50. Sla rechtsaf de 518 op. Deze weg leidt u rechtstreeks naar het dorpje Reykholt en de Hraunfossar watervallen.
De mooie watervallen van Hraunfossar

ad_200x200