ad_250x250

ad_250x250

1. The Blue Lagoon
Heerlijk ontspannen in de beroemde geothermische baden van.. meer
2. Landmannalaugar
Bezoek Landmannalaugar met zijn mooie kleuren en bijzondere.. meer
3. Dettifoss
Bezoek de meest indrukwekkende en grootste waterval van Europa.. meer
4. Walvissen Spotten
IJsland is 1 van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's.. meer
5. Snaefellsnes
Breng een bezoekje aan dit prachtige schiereiland in het westen van.. meer
SELJALANDSFOSS

Seljalandsfoss is een van de meest beroemde watervallen van IJsland. Bovendien is het een van onze persoonlijke favorieten. Hij is ongeveer 60 m hoog en adembenemend mooi. Een bezoekje aan Seljalandsfoss is een absolute must wanneer u langs de zuidelijke kust rijdt, en u zult er dan ook zeker geen spijt van krijgen. Het is mogelijk om achter de waterval door te lopen, maar wees voorzichtig vanwege het gladde en natte oppervlak.

Om de drukte bij een bezoek aan Seljalandsfoss te vermijden, is een bezoek in de avond een goede tip. Misschien heeft u wel het geluk de waterval helemaal voor uzelf te hebben (als dat is wat u graag wilt). Vanaf Reykjavik is het slechts 120 km rijden. U kunt er dus in de ochtend op uit trekken om de Seljalandsfoss en Skogafoss (die een half uurtje rijden verderop ligt) te bewonderen en dezelfde dag nog terug te zijn in Reykjavik.

De waterval is vanaf de rondweg al zichtbaar. Het is prachtig om de waterval vanaf een afstandje steeds groter te zien worden. Kampeerders kunnen terecht op de camping Hamragarðar. Deze is gelegen naast de waterval en de grote parkeerplaats met toiletten.

Hoe komt u er?

De waterval ligt eigenlijk vlakbij de ringweg 1 op een afstand van 120 km van Reykjavik. Volg dus de (ring)route 1 vanuit Reykjavik. Komende vanuit de richting Reykjavik slaat u linksaf de 249 op en is het nog 1 km rijden. De watervallen bevinden zich langs de weg.
U kunt ook onder de Seljalandsfoss waterval komen